duminică, 6 mai 2018

Nationalismul

NATIONALISMUL romanesc a disparut ?


Pasărea Phoenix (grecescul Φοῖνιξ, phoínix, uneori Phönix) este o pasăre mitică longevivă, care posedă proprietatea de autoincendiere periodică și regenerarea din propria cenușă. . Este considerată a fi o pasăre oraculară.
Are o longevitate extraordinară, ce diferă de la autori la autori, unii afirmând că trăiește de la 500 la 13.000 de ani.

Ne prefacem a fi naivi si ne tot intrebam, de ce sunt atat de multe omoruri  si infractiuni de tot felul prezentate cu mare larghete la televiziuni.
Cum sa nu dea idei celor care in sufletul lor, clocoteste razbunarea?
Astfel de stiri  odata, cu toate ca se intamplau si atunci destul de frecvent, erau date mai rar cate una la nu stiu cat timp, ascunse la ultima pagina de ziar printre alte nimicuri(tocmai pentru a nu da idei).
Acum urmarim anuntati tot timpul ca, urmeaza ceva  nemaipomenit si in schimb ne sunt regurgitate stiri rasuflate, care au avut loc acum chiar zeci de ani. De aceea societatea noastra este o societate bolnava si oamenii perfect sanatosi care in alta societate, ar fi contribuit la mersul ei inainte, sunt  tacuti, ascunsi si cand isi dau drumul ne mai miram ca, nu am observat ceva din timp....
Toata societatea a imbolnavit-o aceasta grupare mafiota care a pus  bazele noii societati post revolutionare.Ce revolutie ? A fost un  mic foc de paie la origine, amanuntit pregatit pentru a alunga cuplul de analfabeti si a fi inlocuiti cu altii noi dar, nu tot din familia lor si asta cu ajutorul nostru, carne de tun.
Pacat, vorba lozincii, de sangele varsat.
Totul este putred de la micii gainari, pana la marii interlopi condusi caci, colaboreaza mana in  mana, de alesii.
MA MAI MIR CA LA NOI IN ROMANIA, NATIONALISTII AU DISPARUT  PE ALTE MELEAGURI POATE PUNANDU-SI CAPACITATEA INTELECTUALA LA DISPOZITIA ALTOR NEAMURI.
In timp ce in lume si in toata Europa NATIONALISMUL este pe cai mari si  bate cu  berbecele in portile care se scutura sub loviturile  lor si patrund in garda altor nemernici, care vor sa conduca lumea in acest secol, in Romania carbunii aprinsi sunt inca sub cenusa. Cand vad articolele  lor si atitutinea lor, parca am necaz pe ei ca, sunt atat de furiosi  si totusi atat de benefici salubrizatii societatii lor.
De la aceasta globalizare paguboasa care vrea sa inmormanteze in sicriu de plumb individualitatea fiecarui popor, nu ne-ar mai putea scapa decat NATIONALISMUL, care prinde aripi in lume, dar la noi nu.Cred ca esecul si degringolada de la alegeri, unde nici eu nu stiam cu cine sa votez conform principiilor mele, i-a transformat in perdanti si asta i-a descurajat. Dar nu este aceasta esenta din vointa ascunsa in sufletele romanilor.  NATIONALISTII au disparut in mare parte, de propaganda condusa in mod gresit. Nationalismul are si acum cateva varfuri de lance intelectuale dar, ei trebuiau sa se adreseze si paturilor sarace  care aduceau grosul voturilor. Pacat de aceasta ultima speranta irosita  in mare masura, datorita unei gresite intelegeri, a propagandistilor neinspirati sau nepriceputi.

Sunt dezamagiti si si-au luat lumea in cap. Asa as face si eu daca varsta si sanatatea  m-ar fi ajutat.
Aceasta societate putreda mai poate fi schimbata, dar cu cine ?
Ce scria la intrarea in lagarele germane ? Munca te elibereaza? Si nu este asa? Prin  munca progresam si mental si fizic si ajutam la inaltarea tarii. Voluntariatul trebuie activat !Numai asa  vom reusi sa  inaltam pasarea Pheonix din cenusa.
Sa ne gandim la Oliver Cromwell, Lord Protector al Angliei, supranumit "Trimisul lui Dumnezeu"(cel care ne spunea sa tinem praful de pusca la loc uscat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu